Diverse

#420: Matmagasinet NORD

20. september 2012

I dag kom matmagasinet NORD dalende ned i postkassa. Vel, kanskje ikke dalende, men det høres så mye bedre ut enn å si at postmannen kastet det brutalt ned i postkassa.

NORD kom først gang i salg i 2007 og allerede året etter vant de prisen som «årets matformidler». Bladet fortsatte å komme ut frem til 2010, men så var det slutt. Etter 2 års dvale har det kommet nye eiere og bladets første redaktør, Anya Seeberg Liaaen, er nå tilbake i redaktørstolen samtidig som hun også er med på eiersiden.

Jeg har drevet denne bloggen siden 2006 og hver gang jeg ser på lesertallene blir jeg oppriktig forbløffet over at det er flere enn mine nærmeste familie og et par venner som leser det jeg skriver. Jeg ser på meg selv om nerdete og til tider ganske sær, men det viser seg jo faktisk at vi er flere nerder der ute. Mange flere..

For noen måneder siden tok Anya kontakt med meg etter å kommet over bloggen min og sett meg på God Morgen Norge på TV2 da jeg var gjest på Wenches kjøkken sammen med trykkokeren min. Hun spurte om jeg kunne tenke meg å skrive for NORD og det tok ganske nøyaktig halvannet sekund å bestemme seg. Jeg var en ivrig leser av NORD i forrige runde og å få lov til å bidra til et matblad av så høy kvalitet ble jeg veldig glad for å få muligheten til.

De siste årene har matblogger blitt godt etablert i folks bevissthet og en mye brukt kilde for inspirasjon og oppskrifter på kjøkkenet. Jeg tror ikke jeg er så langt unna sannheten hvis jeg påstår at jeg er en av dem i Norge som leser flest matblogger. Jeg har over 400 av dem i RSS-leseren min, men allikevel er det noe eget med å sette seg ned i sofaen med noe godt å drikke og lese i et godt matblad.

I et landskap hvor matbladene blir mer og mer like tror jeg det er god plass til et kvalitetsblad om NORD. De har valgt bidragsytere fra øverste hylle og en særdeles rutinert og engasjert redaktør sørger for å holde den røde tråden gjennom hele bladet. Bladet er i salg fra og med i dag og jeg anbefaler det på det varmeste.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Anders
  20. september 2012 at 16:30

  Kan forsikra deg om at bloggen din er interessant også for oss matglade som ikkje er særleg nerdete (i alle fall på den fronten), nettopp fordi du drar nerdinga så langt som du gjer.

  Elles gler eg meg som ein unge til å sjekka det nye bladet, som eg tinga to års abonnement på i går. No berre håpar eg det ligg og ventar på meg i postboksen.

  Lukke til vidare med både bloggen og matbladskrivinga.

 • Reply
  May Kristin
  20. september 2012 at 19:55

  Jeg er så spent på dette magasinet! Gleder meg masse til å lese det, håper jeg finner det på flyplassen på lørdag, så jeg har noe å kose meg med på vei mot Tigerstaden.

  Matnerdinga di er forøvrig veldig engasjerende og inspirerende, og håper virkelig du fortsetter i samme sporet :)

  • Reply
   Hobbykokken
   20. september 2012 at 20:00

   Takk for det – jeg blir jo bare mer og mer nerdete med årene, viser det seg ;-)

 • Reply
  Per Christian
  24. september 2012 at 07:37

  Abonnement kjøpt og betalt, takket være deg!

 • Reply
  Karl
  25. november 2012 at 22:34

  Mega

 • Reply
  Jubelåret 2012 | Hobbykokken.no
  28. september 2013 at 13:16

  […] enkel epledessert Ringenes Herre Ekstremlufting av vin Matmisjonen Verdens beste vafler under lupen Matmagasinet NORD Rødvinskos i […]

 • Reply
  #441: Jubelåret 2012 – Hobbykokken.no
  20. januar 2019 at 11:15

  […] enkel epledessert Ringenes Herre Ekstremlufting av vin Matmisjonen Verdens beste vafler under lupen Matmagasinet NORD Rødvinskos i […]

 • Legg inn en kommentar