Sous vide konkurranse

Nå er det en måned til juleaften og for mange er det vi spiser på juleaften nesten like viktig som gavene. Selv om det visstnok skal være 2% av befolkningen som spiser Grandiosa på juleaften er det likevel mest ribbe, pinnekjøtt, torsk og de siste årene kalkun det går i for de fleste. Selv er jeg halvt dansk, så her hjemme er det Anders And det går i.

Norges største forhandler av sous vide-utstyr til privatmarkedet, Sousvidenorge.no, utlyser i disse dager en konkurranse om den beste oppskriften på juleribbe lagd med sous vide. Sammen med Sousvide Norge og Prima Jæren skal jeg være dommer og det blir veldig spennende å se hva dere finner på.

Premien er en Sous vide demi + vakuumpakker til en verdi av kr 5990,- og det må jo sies å være en staselig premie.

Når det gjelder regler for konkurransen har vi prøvd å holde dette på et minimum. Selve kjøttet må selvsagt være så saftig som mulig og svoren må til slutt være mest mulig sprø, men bortsett fra det står dere veldig fritt. Oppskriften må bruke sous vide og husk at dette skal være en juleribbe og ikke en BBQ-konkurranse.

Bidragene kan sendes på e-post til ribbe@hobbykokken.no. Hvis noen har spørsmål ang. konkurransen ber jeg om at de kommer i kommentarfeltet under slik at alle kan se spørsmålene og ikke minst svarene.

Frist for å sende inn ditt bidrag er 9. desember.

Jeg anbefaler dette også:

13 comments

  1. Jo, men tenk neste gang du skal tilberede noe sous-vide så kan du gøre det med to forskjellige temeraturer!

   Man kan aldri få for mange dingser!

 1. Hej.
  Väntar spänt på resultatet av tävlingen. Skall sous vide laga ribbe i mellandagarna. En fråga bara, vart får jag tag på köttlim (transglutaminase) och liknande matkemikalier i Norge? Finns det tillgängligt för en amatörkock?

  1. Tusen tack för tipset!
   Den sidan verkar vara himmelriket för en som nyligen tagit steget in i molykelär matlagning!
   Har varit väldigt traditionell (och fördömande) mot mattillsatser förr men med ökad kunskap försvinner fördomarna. :)

 2. Hei,

  Kjempefin konkurranse!

  Men er det ikke litt dumt å publisere den beste oppskriften på sous-vide ribbe først på julaften? Hadde liksom litt lyst å lage vinneroppskriften på julaften – men det rekker jeg jo ikke?

Legg inn en kommentar