Konkurranse

#434: Sous vide konkurranse

28. november 2012

Nå er det en måned til juleaften og for mange er det vi spiser på juleaften nesten like viktig som gavene. Selv om det visstnok skal være 2% av befolkningen som spiser Grandiosa på juleaften er det likevel mest ribbe, pinnekjøtt, torsk og de siste årene kalkun det går i for de fleste. Selv er jeg halvt dansk, så her hjemme er det Anders And det går i.

Norges største forhandler av sous vide-utstyr til privatmarkedet, Sousvidenorge.no, utlyser i disse dager en konkurranse om den beste oppskriften på juleribbe lagd med sous vide. Sammen med Sousvide Norge og Prima Jæren skal jeg være dommer og det blir veldig spennende å se hva dere finner på.

Premien er en Sous vide demi + vakuumpakker til en verdi av kr 5990,- og det må jo sies å være en staselig premie.

Når det gjelder regler for konkurransen har vi prøvd å holde dette på et minimum. Selve kjøttet må selvsagt være så saftig som mulig og svoren må til slutt være mest mulig sprø, men bortsett fra det står dere veldig fritt. Oppskriften må bruke sous vide og husk at dette skal være en juleribbe og ikke en BBQ-konkurranse.

Bidragene kan sendes på e-post til ribbe@hobbykokken.no. Hvis noen har spørsmål ang. konkurransen ber jeg om at de kommer i kommentarfeltet under slik at alle kan se spørsmålene og ikke minst svarene.

Frist for å sende inn ditt bidrag er 9. desember.

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Trine
    28. november 2012 at 13:12

    Er det ikke litt rart å måtte bruke sous-vide utstyr for å vinne sous-vide utstyr? Bare en tanke:)

    • Reply
      Bjarte
      29. november 2012 at 11:25

      Jo, men tenk neste gang du skal tilberede noe sous-vide så kan du gøre det med to forskjellige temeraturer!

      Man kan aldri få for mange dingser!

  • Reply
    Thomas
    28. november 2012 at 17:36

    Må svoren være med i vannbadet, eller kan den demonteres og lages ved siden av?

    • Reply
      Hobbykokken
      28. november 2012 at 18:04

      Hei, Thomas!

      Nei, svoren må ikke være med i vannbadet ;-)

  • Reply
    Rasmus
    18. desember 2012 at 11:16

    Hvordan går det med denne konkurransen?
    Jeg la inn min oppskrift på fjesboksiden til Souse Vide Norge, ble den med?

    • Reply
      Hobbykokken
      18. desember 2012 at 11:30

      Hei!

      Din oppskrift ble med – vi lager ribbe for harde livet for tiden. Vinneren blir annonsert på juleaften ;-)

      • Reply
        Rasmus
        18. desember 2012 at 21:37

        Har du Moo-Gloo?

        • Reply
          Hobbykokken
          18. desember 2012 at 22:21

          Det måtte jeg google ;-) Nei, jeg har ikke moo-gloo, men jeg har brukt transglutaminase tidligere. Veldig gøy ;-)

  • Reply
    Peke
    20. desember 2012 at 14:27

    Hej.
    Väntar spänt på resultatet av tävlingen. Skall sous vide laga ribbe i mellandagarna. En fråga bara, vart får jag tag på köttlim (transglutaminase) och liknande matkemikalier i Norge? Finns det tillgängligt för en amatörkock?

  • Reply
    Rasmus
    21. desember 2012 at 23:01

    Jeg bestilte herfra:
    https://www.modernistpantry.com/transglutaminase.html
    Mye morro kjemi fra den webshop’en :-D

    • Reply
      Peke
      22. desember 2012 at 21:11

      Tusen tack för tipset!
      Den sidan verkar vara himmelriket för en som nyligen tagit steget in i molykelär matlagning!
      Har varit väldigt traditionell (och fördömande) mot mattillsatser förr men med ökad kunskap försvinner fördomarna. :)

  • Reply
    Thomas
    23. desember 2012 at 18:55

    Hei,

    Kjempefin konkurranse!

    Men er det ikke litt dumt å publisere den beste oppskriften på sous-vide ribbe først på julaften? Hadde liksom litt lyst å lage vinneroppskriften på julaften – men det rekker jeg jo ikke?

  • Reply
    Hanne-Lene Norup Dahlgren
    17. november 2014 at 20:03

    Hei!

    Kunne det vært mulig å legge ut en oppskrift som bare involverer sous vide og ovn? Siden dere testet så mange sitter du sikkert på en god en;)

  • Reply
    #441: Jubelåret 2012 – Hobbykokken.no
    20. januar 2019 at 11:16

    […] Come on baby, light my fire Bokanmeldelse: Modernist Cuisine at Home Fransk makroner med hårføner Sous vide konkurranse […]

  • Legg inn en kommentar