Middag

#447: Pommes noisettes

Skjermbilde 2013-02-13 kl. 19.14.43
Pommes Noisettes er de potetkulene du vanligvis ser frysedisken i butikken sammen med pommes frites og frossen brokkoli. Som så mye annet som har havnet i frysedisken eller på menyen til Big Horn var det opprinnelig godt og du kan selvsagt lagt noen kjempegode pommes noisettes selv.

Pommes noisettes har vært min «guilty pleasure» i mange år, men det var ikke før jeg skulle lage noe som måtte være uten melk og gluten at jeg faktisk leste på innholdsfortegnelsen. Hoff poteter må nemlig bruker hele 13 ingredienser for å lage sine pommes noisettes og på ingredienslista kan vi finne både hvetestivelse, melk og ikke minst palmeolje.

Her er ingredienselista til Hoff Pommes Noisettes:
Poteter, vegetabilsk olje (solsikke), potetflakes, hvetestivelse, salt, fortykningsmiddel (johannesbrødkjernemel: E412), delvis herdet fett (palme), dekstrose, natriumkaseinet (fra melk), pepper, Emulgator (E 471), konserveringsmiddel (natriumpryofosfat: E 450 og natriummetabisulfitt: E223).

Her er ingredienslista til Hobbykokkens Pommes Noisettes:
Poteter

Hvis du har allergiutfordringer, ikke er glad for sulfitt eller rett og slett liker gode pommes noisettes burde valget være enkelt. Jeg bruker et såkalt melonjern for å lage runde poterkuler og den eneste ulempen er at det fort kan bli en del svinn. Dette unngår du med å legge avskjæret i kaldt vann i kjøleskapet og lager potetmos neste dag.

Fremgangsmåten er veldig enkel:

 • Skrell poteter og lag så mange kuler du får til med hver poteter. Beregn 8-10 potetkuler pr person.
 • Stek i en panne på middels sterk varme med solsikkerolje til de er gyldenbrune og møre, ca. 15-18 minutter. Rør i potetene med jevne mellomrom.
 • Dryss med litt salt før servering. Pommes noisettes passer veldig godt både til fisk- og kjøttretter.

God helg og lykke til!

10 Comments

  • Hobbykokken

   Da ville jeg har fritert dem. Flrst på 150 grader i 8-10 minutter til de begynner å få litt farge. Oppbevares i fryseren til du skal brukes dem og så kan du fritere dem på 190 grader i 4-5 minutter til de er gyldenrbrune.

 • OsmanSabo

  jeg har alltid trodd at man skulle mose potetene før man lagde dem til noisettes (har aldri laget det selv). den oppfatningen kommer vel av at gode noisetter etter min mening skal ha nærmest kremkonsistens inni. Så: hva slaqs poteter bør man bruke til dette, for å få den gode kremaktige konsistensen?

 • Harald

  Kokte potetene 5 minutter først og så i stekepannen.
  Fungerte helt ypperlig.
  Ett ferdigprodukt mindre i husholdningen.

 • bitten

  jeg har lagd Pommes Noisette med instant potetstappe med litt mel i og brukt teskje til formingen. jeg liker kjøpenoisettene. jeg har kokt dem i olivenolje ca 4-6 minutter. de blir litt fete, men jeg liker at olivenoljen renner ut av dem :-) når det først oljekokes. det er snadder sammen med grovkornet salt. jeg har brukt disse til grillet kylling (trekull).

 • Otter

  Kong edwards er sigar – ikke potet :)

  Fra spøk til alvor så er det en potet-type. Som Beate eller mandel.

Legg inn en kommentar