Diverse

#457: Hobbykokken i Gatemagasinet KLAR

Skjermbilde 2013-05-11 kl. 09.58.51

De siste årene har vi sett en oppblomstring av såkalte gatamagasin som f. eks. =OSLO og Gatamagsinet KLAR i Kristiansand. Dette er blad som i følge KLAR selv «selges av mennesker som har falt utenfor A4-samfunnet, både i arbeid og sosialt». Jeg synes dette er et fantastisk tilbud og jeg kjøper KLAR hver gang jeg kommer over det og =OSLO når jeg er innom hovedstaden.

14. april i år leste jeg med stor sorg at KLAR har halvert salget den siste tiden, grunnet konkurranse fra bladet Folk er Folk som bruker samme modell som KLAR og =OSLO. Jeg skal ikke komme med ytterligere kommentar utover å støtte den bekymringen redaktør Oddmund Harsvik uttrykker i intervjuet i Fædrelandsvennen.

Jeg synes dette var veldig trist og tok umiddelbart kontakt med redaktøren for å tilby mine tjenester i all ydmykhet. Et par timer og et par e-poster senere hadde jeg fått min egen matspalte i KLAR og første artikkel kom på trykk i utgaven som har vært ute i salg nå siden 7. mai.

Selv om selvinnsikten min ikke alltid er proporsjonal med selvtilliten, skjønner selv jeg at en matspalte fra Hobbykokken alene ikke er nok til å snu den negative trenden. Men jeg fikk et plutselig behov for å hjelpe med noe jeg er flink til, og en egen spalte om mat var uansett noe som manglet og som forhåpentligvis vil være med på å gjøre KLAR enda mer allsidig og interessant for leserne.

Jeg vil gjerne oppfordre alle mine skriveføre matbloggkollegaer til å selv ta kontakt med denne typen blader og tilby deres tjenester gratis. Vi som skriver om mat tar som regel det å spise god mat og legge seg i en god og varm seng om natta for gitt og da er det veldig givende å kanskje kunne hjelpe noen som ikke kan si det samme..

2 Comments

Legg inn en kommentar