Sous vide

#464: En pakke fra fremtiden…

14. juni 2013

jenseide_sousvide

I går kveld, i en koselig by på Sørlandet, lå det en liten pakke fra fremtiden i kjøledisken i Meny-butikken. Den så ut som en ganske vanlig pakke med kjøtt, men hvis man så nærmere etter kunne man se de åtte små magiske bokstavene som fortalte at her var det noe som ikke var helt som det pleide å være: sous vide.

Den fantastiske slakteren Jens Eide fra Lillesand har nå begynt å selge ferdig sous videt kjøtt som bare trenger oppvarming enten på grillen eller i en stekepanne for å bli klart.

Gjennom temperaturkontrollert varmebehandling i vannbad er kjøttet allerede mørt og godt og et resultatet som man vanligvis må bruke flere timer på å oppå kan bli ditt i løpet av få minutter.

For oss som har holdt på en stund med sous vide er ikke dette noe nytt, vi er allerede vant til at de andre foreldrene ser rart på oss når vi kommer med vakuumposer med grillmat på sommeravslutningen med skolen.

Samtidig som flere og flere kjøper sous vide-utstyr til å ha hjemme varmer det en matentusiasts hjerte at slik produkter begynner å komme. Spør etter det i butikken, så vil de garantert begynne å rapportere til sine leverandører at dette er det etterspørsel etter.

Jeg gleder meg til den dagen der dette blir en vanlig syn i kjølediskene over hele Norge…

God helg!

Ps. Dette er på ingen måter et sponset innlegg, men det er skrevet i ren begistring. Hvis du har sett tilsvarende produkter andre steder i Norge må du gjerne skrive om hvor i kommentarfeltet under dette innlegg..

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Bjarne
  14. juni 2013 at 14:35

  Jeg kjøpte nylig kastanjer sous vide på Meny. De var helt supre.

 • Reply
  Bjarte
  14. juni 2013 at 15:57

  De har sous vide spare ribs på Forus Storcash :)

 • Reply
  Stig Helge Hagrup
  14. juni 2013 at 16:50

  Har kjøpt sous vide maiskolber på Meny. Nydelig

 • Reply
  Hanna
  14. juni 2013 at 18:21

  Vakuumpakket mais har fått ny påskrift: sous vide. Smaker som de alltid har gjort. Ingenting. Med andre ord alt «sous vide»‘er nødvendigvis ikke et kvalitetsstempel.

 • Reply
  Kjersti
  25. november 2013 at 12:36

  Hei, jeg skal kjøpe en kantine som jeg skal bruke til sirkulatoren min (har så langt brukt en stor gryte;) men lurer på hvilken størrelse du anbefaler? Tenkte å kjøpe i polykarbonat.

  Takk for all hjelpa jeg får gjennom bloggen din!

  • Reply
   Hobbykokken
   25. november 2013 at 18:29

   I den verdenen er det en enhet som heter gastronorm. En helt gastronormbakke somer 20 cm høy har plass til 22 liter vann. ½ gastronorm har plass til 11 liter vann. Jeg har begge deler, men det en bare nå jeg har store fester eller skal sous vide hele lammelår at jeg bruker 1/1 gastronorm, i hverdagen bruker jeg alltid ½..

   • Reply
    Joakim
    16. januar 2014 at 09:36

    Hva blir avstanden opp til bunnen av sirkulatoren med dette oppsettet?

    • Reply
     Hobbykokken
     16. januar 2014 at 18:25

     2-3 cm pleier det å være når ejg bruker min sirkulator…

     • Joakim
      16. januar 2014 at 20:30

      Da fester du sirkulatoren fysisk til kanten på kantinen og lar den ikke «hvile» på kanten?

     • Hobbykokken
      16. januar 2014 at 23:34

      Ja, jeg fester den på kanten..

 • Reply
  Kjersti
  26. november 2013 at 09:34

  Tusen takk:)

 • Legg inn en kommentar