Sous vide

#464: En pakke fra fremtiden…

jenseide_sousvide

I går kveld, i en koselig by på Sørlandet, lå det en liten pakke fra fremtiden i kjøledisken i Meny-butikken. Den så ut som en ganske vanlig pakke med kjøtt, men hvis man så nærmere etter kunne man se de åtte små magiske bokstavene som fortalte at her var det noe som ikke var helt som det pleide å være: sous vide.

Den fantastiske slakteren Jens Eide fra Lillesand har nå begynt å selge ferdig sous videt kjøtt som bare trenger oppvarming enten på grillen eller i en stekepanne for å bli klart.

Gjennom temperaturkontrollert varmebehandling i vannbad er kjøttet allerede mørt og godt og et resultatet som man vanligvis må bruke flere timer på å oppå kan bli ditt i løpet av få minutter.

For oss som har holdt på en stund med sous vide er ikke dette noe nytt, vi er allerede vant til at de andre foreldrene ser rart på oss når vi kommer med vakuumposer med grillmat på sommeravslutningen med skolen.

Samtidig som flere og flere kjøper sous vide-utstyr til å ha hjemme varmer det en matentusiasts hjerte at slik produkter begynner å komme. Spør etter det i butikken, så vil de garantert begynne å rapportere til sine leverandører at dette er det etterspørsel etter.

Jeg gleder meg til den dagen der dette blir en vanlig syn i kjølediskene over hele Norge…

God helg!

Ps. Dette er på ingen måter et sponset innlegg, men det er skrevet i ren begistring. Hvis du har sett tilsvarende produkter andre steder i Norge må du gjerne skrive om hvor i kommentarfeltet under dette innlegg..

11 Comments

Legg inn en kommentar