Snacks

#474: Hjemmelagde potetskruer

skruer

Jakten på den perfekte pommes frites fortsetter og har denne gangen tatt en liten, men kjempegod, omvei via potetskruer.  For det fleste nordmenn er potetskruer en snack-variant fra Maarud, men for dem som har vært i USA kjenner man fort igjen potetene fra bildet over som curly fries. For de som liker et godt og sprøtt ytre og en slikemyk potetmos inni, er dette på mange måter en slags pommes frites nirvana.

Med et litt spesielt jern kan man stikke ut disse skruene og mangedoble overflaten i forhold til tradisjonell pommes frites. Du må være spesielt glad i sprø pommes frites for å sette pris på denne, men bevare meg vel så godt det blir.

Overflaten på potetene ser kanskje litt anderledes ut enn det man er vant med fra pommes frites, men det skyldes rett og slett at jeg eksperimenterer en del med å tilsettes ekstra stivelse for tiden. Disse potetene har jeg strødd litt maizenna på og det ble veldig godt. Jeg har siden prøvd med maisstivelse rørt ut i vann i vakumeringspose og det skal jeg komme tilbake til en annen gang.

Slik lager du helt hinsides gode potetskruer:

  • Bruk jernet og lag så mange potetskruer du har lyst på. Det som blir til overs kan du legge i en bolle med kaldt vann i kjøleskapet og lage potetmos av dagen etter.
  • Kok opp en gryte med vann og tilsett en teskje med natron, dette for å få en sprøere overflate på potetene.
  • Hell oppi potetskruene og la dem koke i 4 minutter.
  • Hell fra vannet og strø 50 g maizenna på potetskruene. Rør forsikt med en sleiv slik at alt blir fordelt jevnt utover.
  • Varm opp peanøttolje (fyll opp 2/3 av gryten) til 180 grader og friter til potetskruene er gyldenbrune, ca. 8 minutter.
  • Ha på litt salt og server.

4 Comments

Legg inn en kommentar