Dessert

#476: Sommerbær

frukt_sorbet

Denne desserten er litt utstyrskrevende, men bortsette fra det er det noe av det enkleste man over hodet kan lage. Jeg gruer meg til sesongen for norske bær snart er over, så jeg gjør mitt aller beste for å holde liv i den.

Ved å vakumere bærene sammen med litt sukker trekker bærene til seg sukkeret fort og du får en deilig dessert i løpet av få minutter. De fleste har ikke vakummaskin, så da tar du å legger bærene i en boks med lokk og strør litt sukker på for å la det stå i kjøleskapet over natten.

Jeg har brukt følgende mengder til desserten du ser over til 4 personer:

400 g jordbær
200 g bringebær
100 g blåbær
50 g rips
70 g (1 dl) sukker

Som dere kan se på bildet har jeg lagt en liten iskule oppå, og det er en fantastisk god mango- og pasjonsfruktsorbet som du får oppskriften på her:

350 g mangopuré
150 g pasjonsfruktpuré
180 g sukker
50 g flytende glukose
2 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Ha sukker, glukose og vann i en liten gryte og kok opp.
  • Bland sammen mangopuré og pasjonsfruktpuré til tilsett sukker/glukose/vann-blandingen.
  • Purér blandingen med en stavmikser.
  • Ha blandingen i en ismaskin til blandingen har en glatt og tykk konsistens, ca. 30-40 minutter med de fleste ismaskiner.

Hvis du ikke har ismaskin kan du selvsagt kjøpe en god is for å ha ved siden av.

 

Lykke til!

One Comment

  • mayK

    Denne desserten er midt i blinken for å utnytte bær rett fra fryseren da man kan koke opp litt sukkerlake og blande den inn i bærkompotten. Jeg koker opp sukkerlake av appelsinjuice og lyst brunt sukker,vanilje eller rosewater er også godt oppi laken og heller dette rett over en blanding av frosne bær-og lar smakene blande seg sammen mens bærene tiner- nydelig som tilbehør til melkedesserter, panna cotta…..
    Men mango- og pasjonsfruktsorbeten er jo virkelig prikken over i’en her- har du noen tips om hvor man kan kjøpe f.ex pasjonsfruktpure i Oslo-området? Denne sorbeten må jo bare lages:))

Legg inn en kommentar