Middag

#497: Kyllingkarri

Foto: Magnus Wintersborg

Dette er vår datters favorittmat og en sikker vinner på middagsbordet når hun får besøk av venner. Det er min kjære kone som er opphavskvinnen til denne kjempegode retten, og selve sausen kan fint brukes som base både til hvit fisk og lam. Jeg har som nyttårsforsett å skrive noen korte blogginnlegg av og til, så her er mitt beste forsøk…

Ingredienser: (4 personer)
1 boks (400 g) tomat på boks
1 dl vann
4 stk kyllingbryst, kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og finhakket
2 ss olje
1-2 ss karrikrydder
3 dl matfløte
1 dl eplejuice

smak til med salt og juster eventuelt til ønsket styrke med mer karrikrydder eller chili

Serveres med ris

Fremgangsmåte:

  • Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken av blitt myk.
  • Ha fløte i en gryte,  kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.
  • Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  • Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.
  • Smak til med salt og server med ris – følg anvisningen på pakken.

 

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Mette Kristin Rokseth
    12. januar 2014 at 15:36

    Hei du! Skal kyllingbitene forstekes? Eller bare koke?

    Mette :)

    PS! Liker veldig godt siden din!!

    • Reply
      Bjarne
      4. februar 2014 at 02:44

      Det står der. Kyllingen stekes i olje sammen med løk og karri i fem minutter.

  • Reply
    Trond
    22. februar 2014 at 08:32

    Kan ein bruke trykkoker til denne

  • Reply
    Karjana
    26. april 2015 at 10:05

    Hei.
    Kan man bruke kokkosmelk isteden for fløte?

  • Reply
    Rita Backe
    7. mai 2015 at 20:16

    Man skal ikke ha tomat og eplejuice oppi fløten, den skal rett i panna med kyllingbitene – og så skal tyknet fløte has oppi tilslutt? Eller? Ble litt forvirret av to ganger «tilsett» jeg

  • Reply
    Inger Lise Norhagen
    14. mai 2015 at 17:59

    Laget kyllingkarri i dag. Den var OK, men heller ikke noe mer. Som middag til familie med barn, er den kanskje en vinner. Fremgangsmåten er beskrevet i logisk rekkefølge og er absolutt av de bedre i matverdenen.
    Tante Lise

  • Reply
    Toril S.
    3. november 2015 at 08:36

    Er det «vanlig» karri (som jeg bruker til fiskeboller) som skal brukes, eller snakker vi her karripasta?
    Håper på kjapp respons, da jeg har lovet familien dette til middag i dag :-)

    • Reply
      Hobbykokken
      3. november 2015 at 08:44

      Hei!

      Det er en vanlig karriblanding, ja. Slik du kan kjøpe på hvilken som helst butikk ;-)

      God middag!

  • Reply
    Marita
    18. november 2016 at 11:34

    Tenker at litt kvitlauk, chili, koriander og cashewnøtter kan løfte denne retten nokre hakk. Men godt utgangspunkt.

  • Reply
    Eirin
    23. januar 2017 at 18:28

    Er det tomat puree eller hakkede tomater ?

  • Reply
    Lene SvendsenLene
    5. april 2018 at 15:49

    Dette var godt :) takk for oppskriften..

  • Legg inn en kommentar