
Dette er vår datters favorittmat og en sikker vinner på middagsbordet når hun får besøk av venner. Det er min kjære kone som er opphavskvinnen til denne kjempegode retten, og selve sausen kan fint brukes som base både til hvit fisk og lam. Jeg har som nyttårsforsett å skrive noen korte blogginnlegg av og til, så her er mitt beste forsøk…
Ingredienser: (4 personer)
1 boks (400 g) tomat på boks
1 dl vann
4 stk kyllingbryst, kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og finhakket
2 ss olje
1-2 ss karrikrydder
3 dl matfløte
1 dl eplejuice
smak til med salt og juster eventuelt til ønsket styrke med mer karrikrydder eller chili
Serveres med ris
Fremgangsmåte:
- Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.
- Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken av blitt myk.
- Ha fløte i en gryte, kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.
- Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.
- Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.
- Smak til med salt og server med ris – følg anvisningen på pakken.
14 comments
Hei du! Skal kyllingbitene forstekes? Eller bare koke?
Mette :)
PS! Liker veldig godt siden din!!
Det står der. Kyllingen stekes i olje sammen med løk og karri i fem minutter.
Kan ein bruke trykkoker til denne
Ja, det er det. Anbefaler denne siden for trykkokeroppskrifter:
http://hippressurecooking.com
Hei.
Kan man bruke kokkosmelk isteden for fløte?
Ja, det vil jeg tro ;-)
Man skal ikke ha tomat og eplejuice oppi fløten, den skal rett i panna med kyllingbitene – og så skal tyknet fløte has oppi tilslutt? Eller? Ble litt forvirret av to ganger «tilsett» jeg
Laget kyllingkarri i dag. Den var OK, men heller ikke noe mer. Som middag til familie med barn, er den kanskje en vinner. Fremgangsmåten er beskrevet i logisk rekkefølge og er absolutt av de bedre i matverdenen.
Tante Lise
Er det «vanlig» karri (som jeg bruker til fiskeboller) som skal brukes, eller snakker vi her karripasta?
Håper på kjapp respons, da jeg har lovet familien dette til middag i dag :-)
Hei!
Det er en vanlig karriblanding, ja. Slik du kan kjøpe på hvilken som helst butikk ;-)
God middag!
Tenker at litt kvitlauk, chili, koriander og cashewnøtter kan løfte denne retten nokre hakk. Men godt utgangspunkt.
Er det tomat puree eller hakkede tomater ?
Hakkede tomater
Dette var godt :) takk for oppskriften..