Middag

#497: Kyllingkarri

Foto: Magnus Wintersborg

Dette er vår datters favorittmat og en sikker vinner på middagsbordet når hun får besøk av venner. Det er min kjære kone som er opphavskvinnen til denne kjempegode retten, og selve sausen kan fint brukes som base både til hvit fisk og lam. Jeg har som nyttårsforsett å skrive noen korte blogginnlegg av og til, så her er mitt beste forsøk…

Ingredienser: (4 personer)
1 boks (400 g) tomat på boks
1 dl vann
4 stk kyllingbryst, kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og finhakket
2 ss olje
1-2 ss karrikrydder
2 dl matfløte
1 dl eplejuice

smak til med salt og juster eventuelt til ønsket styrke med mer karrikrydder eller chili.

Serveres med ris

Fremgangsmåte:

  • Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken har blitt myk.
  • Ha fløte i en gryte,  kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.
  • Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp i panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  • Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.
  • Smak til med salt og server med ris – følg anvisningen på pakken.

Fremgangsmåte med trykkoker:

  • Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en trykkoker (gryte) og stek på middels sterk varme til løken blank i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann i gryta og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken har blitt myk.
  • Tilsett fløte (uten å tykne den), tomat og eplejuice.
  • Sett på lokket til trykkokeren og få opp fullt trykk.
  • Kok på fullt trykk i ca. 15 minutter. Husk å risk på gryten (vertikalt) innimellom, slik at det ikke brenner seg fast i bunnen.
  • La trykket falle naturlig og ta av lokket når det er gjort.
  • Smak til med salt og server med ris.

15 Comments

Legg inn en kommentar