Kyllingkarri

Foto: Magnus Wintersborg

Dette er vår datters favorittmat og en sikker vinner på middagsbordet når hun får besøk av venner. Det er min kjære kone som er opphavskvinnen til denne kjempegode retten, og selve sausen kan fint brukes som base både til hvit fisk og lam. Jeg har som nyttårsforsett å skrive noen korte blogginnlegg av og til, så her er mitt beste forsøk…

Ingredienser: (4 personer)
1 boks (400 g) tomat på boks
1 dl vann
4 stk kyllingbryst, kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og finhakket
2 ss olje
1-2 ss karrikrydder
3 dl matfløte
1 dl eplejuice

smak til med salt og juster eventuelt til ønsket styrke med mer karrikrydder eller chili

Serveres med ris

Fremgangsmåte:

  • Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken av blitt myk.
  • Ha fløte i en gryte,  kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.
  • Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  • Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.
  • Smak til med salt og server med ris – følg anvisningen på pakken.

 

Jeg anbefaler dette også:

13 comments

  1. Man skal ikke ha tomat og eplejuice oppi fløten, den skal rett i panna med kyllingbitene – og så skal tyknet fløte has oppi tilslutt? Eller? Ble litt forvirret av to ganger «tilsett» jeg

  2. Laget kyllingkarri i dag. Den var OK, men heller ikke noe mer. Som middag til familie med barn, er den kanskje en vinner. Fremgangsmåten er beskrevet i logisk rekkefølge og er absolutt av de bedre i matverdenen.
    Tante Lise

  3. Er det «vanlig» karri (som jeg bruker til fiskeboller) som skal brukes, eller snakker vi her karripasta?
    Håper på kjapp respons, da jeg har lovet familien dette til middag i dag :-)

Svar på Trond Avbryt svar