Drikke

#507: Varm sjokolade de luxe

varm sjokolade 900 px
Foto: Magnus Wintersborg

På matfronten er påsken uløselig knyttet til påsken i Norge og i mange andre land i Europa. Jeg har nylig lagt ut et innlegg om hvordan lage lammelår sous vide, men jeg tenkte at jeg også skulle skrive om en annen tradisjon som står minst like sterkt for mange – i hvertfall for dem som tar seg en tur til påskefjellet.

Som liten var jo pausen med appelsin, varm sjokolade på termosen og kvikk lunsj nesten like gøy som selve skituren og det er ofte sånne minner som dukker til overflaten når man prøver å gjenskape sin barndoms favoritter.

Mye har skjedd i butikkhyllene siden 80-tallet og utvalget av sjokolade er litt mer mangfoldig for å si det forsiktig. Barndommens kakao ble lagd med drikkekakao, sukker og melk. Dagens kakao er lagd av 66% Caraibe sjokolade fra Valrhona. Du kan selvsagt bruke mange forskjellige typer sjokolade – hvis du liker en sjokolade fra før så blir den ikke noe verre av å ende sitt liv i en kopp med varm melk.

Dette er ikke noe man drikker for å gå ned i vekt eller for å opprettholde nyttårsløftene sine, for her er det bare kos som gjelder. Jeg holder derfor ikke tilbake på noe i denne oppskriften og det kommer du til å takke meg for når du har prøvd denne.

Oppskriften er nok til én liter varm sjokolade, som gir ca. 4 kopper.

1 liter H-melk
200 g av din favorittsjokolade, grovhakket
3 dl kremfløte
30 g sjokoladepulver, som O´boy eller Nesquick
revet sjokolade til toppen
revet appelsinskall til toppen

  • Varm opp melken på middels sterk varm til den når ca. 70 grader.
  • Ha oppi sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet og løst seg godt opp.
  • Bland sammen sjokoladepulver og fløte og pisk det sammen til du har en halvfast krem.
  • Ha varm sjokolade i kopper, ha på krem og riv sjokolade og appelsinskall oppå.

God påske!

4 Comments

Legg inn en kommentar