Frukt

#529: Fryste druer

Foto: Magnus Wintersborg
Foto: Magnus Wintersborg

Når jeg skriver dette er det skyfri himmel og gradestokken (vel, det er egentlig et digitalt termometer) viser 32 grader. Det er med andre ord himla varmt, for å bruke et sørlandsk kraftuttrykk.

For å holde ut har nok forbruket av iskrem økt en god del mer enn da jeg var ute å skuffet snø i februar, men man kan jo ikke gå å spise i hele tiden. Som et (litt) sunnere og gøyere alternativ introduseres herved fryste druer for å forebygge solstikk.

Fruktsukkeret i druene gjør at de ikke klarer å fryse seg helt steinharde og får en mer sorbet-liknende konsistens. Druene fryses i minst 2 timer, men gjerne natten over. Jeg spiser dem for seg selv, som et element i en dessert eller til ost.

Jeg kan like lite om vin som jeg kan om jugoslavisk folkemusikk, men jeg har blitt fortalt at dette også blir bra som erstatning for isbiter i hvitvin for dem som har lyst til å prøve det.

Fortsatt god sommer!

Legg inn en kommentar