
Foto: Magnus Wintersborg
Det er ikke mye som slår en god suppe etter min mening, men tatt i betraktning hvor enkelt det er å lage så ser det ikke ut til å være så mange som lager det. I hvertfall ikke uten å involere en eller annen form posesuppe.
En av de suppene jeg er mest glad i er uten tvil blomkålsuppe og jeg har lagd den veldig mange forskjellige varianter siden midten av 90-tallet. Suppen tar 15-20 minutter å lage i vanlig gryte, men hvis du finner frem trykkokeren tar det ikke mye mer enn ti minutter.
Ingredienser:
1 stort blomkålhode, stilken fjernet og kuttet i små biter
5 dl vann
1 gul løk, skrelt og finhakket
1 ss olivenolje
1 ts karripulver , smak evt. til med mer rett før servering
2 dl kremfløte
salt
Begynn med å steke løken på middels sterk varme i olje sammen med karripulveret til løken har blitt myk, ca. 5 minutter. Ha oppi vann og blomkål og la det koke til det bli mørt, ca. 10 minutt. Det tar ca. 3 minutter under fullt trykk i en trykkoker.
Pureer suppen med en stavmikser, og smak til med fløte og salt.
Server!
5 Comments
Thor
10. august 2014 at 14:16Veldig god. Morsomt med curry. Aldri prøvd det før i blomkålsuppe, men det passet godt :)
Peder
20. august 2014 at 16:57Hvordan er det å fryse blomkålsuppa?
Hobbykokken
20. august 2014 at 17:17Det vil jeg tro går fint. Jeg har aldri prøvd, men jeg ser ikke hvorfor det ikke skulle gå bra ;-)
Johan
26. november 2014 at 22:03Noe man kan gjøre om man ikke kan ha matfløten?
Hobbykokken
27. november 2014 at 19:58Laktosefri fløte, evt. kokosmelk men uten tvil soyamelk..