Diverse

#543: Finalistene til Årets Matblogg 2014

Faksimile fra Godt.no

I april ble det annonsert at VGs matsatsing Godt.no og Mathallen har gått sammen om å kåre årets matblogg for 2014. Frem til midten av august kunne alle med tilgang til internett (og det begynner å å bli en del) nominere sin favorittblogg og nesten 2000 (ja, to tusen) matblogger ble nominert. I tillegg til årets matblogg skal det også kåres en vinner i disse kategoriene:

  • Beste drikkeblogg
  • Foto i en matblogg
  • Alternativmatblogg
  • Bakeblogg
  • Juniorblogg
  • Originaloppskrift

Selve kåringen skjer i Mathallen i Oslo søndag 12. oktober, men i dag er altså dagen hvor finalistene blir annonsert og man kan begynne å stemme på sin favorittblogg frem til fredag 10. oktober. Det er med stor glede og ydmykhet jeg kan melde at jeg er en av de fem finalistene i kategorien «Årets matblogg», sammen med Trines Matblogg, Matpaabordet, Kvardagsmat og En klype salt.

Siden jeg begynte med matblogging i 2006 har det vært en voldsom utvikling og matbloggerne i Norge er i dag med på å sette dagsorden for matformidling på en måte som var vanskelig å forestille seg i begynnelsen. Gjennomslagskraften er helt enorm og de siste årene har flere og flere av oss begynt å skrive matspalter i både aviser og magasiner, og flere av matbloggerne har til og med gitt ut bøker.

Veien hit
Jeg var blant de første som begynte med matblogging i Norge og 10. desember 2006 ble midt alter ego hobbykokken født. Bloggen ble opprinnelig startet fordi jeg hele tiden glemte å skrive ned oppskrifter til en venninne, og i de neste årene var det stort sett bare venner og familie som leste det jeg skrev. Etterhvert kom det flere til og jeg fanget medias oppmerksomhet første gang i oktober 2009 da jeg ble intervjuet til spalten «Nytt på nett» i magasinet «Maison Mat & Vin».

Siden har det gått slag i slag jeg har fått være med på veldig mye gøy. Jeg har fått skrive både i VG, Dagbladet og Aftenposten og i 2012 var det veldig hyggelig å bli intervjuet i Dagens Næringsliv D2 om trykkoking. Jeg har også skrevet for Matmagasinet NORD og BAKE. Lesernes VG har sørget for at det har kommet til mange lesere alle de 18 gangene de har lagt meg ut på forsiden av VG.no siden 2011. I 2012 hadde jeg også gleden av å være gjest på Wenches kjøkken på God Morgen Norge på TV2 to ganger, den første gangen var om trykkoking og den andre var om sous vide.

Gjennom bloggingen har jeg fått kontakt med mange spennende og matinteresserte mennesker som jeg ellers aldri hadde kommet i kontakt med, og sammen med mine nye venner og matbloggkollegaer har jeg fått oppleve ting jeg aldri kunne ha drømt om da jeg startet for 8 år siden.

Bloggingen har for lengst blitt en livsstil som jeg tror vil følge meg livet ut og jeg gleder meg veldig til å fortsette min matglade reise sammen med dere som leser denne bloggen – jeg lærer minst like mye av dere som dere gjør av meg.

Fra venstre kan du se hvordan hvordan bloggen har fremmstått fra 2006, 2009 og slik den er i dag...
Fra venstre kan du se hvordan hvordan bloggen har fremmstått fra 2006, 2009 og slik den er i dag…

En liten takk..
I denne forbindelse er det naturlig å takke dem som gjør dette mulig for meg, og det er min fantastiske lille familie og et lite knippe av vennene vår som tør å smake på alle de rare påfunnene mine. På denne bloggen skriver jeg mye om matkjemi og da er min kjære kjemiker-kone til uvurderlig hjelp til å kvalitetssikre det jeg skriver når jeg roter meg inn i noe som jeg ikke helt forstår. Å takke mine kjære foreldre som lot meg holde på stort sett som jeg ville da jeg var liten er også veldig naturlig. Det siste året har bloggen også fått seg en ordentlig oppsving rent visuelt, og det er mye takket være fotograf Magnus Wintersborg, som er min faste fotograf til matspalten min hver lørdag i Fædrelandsvennen, Stavabger Aftenblad og Bergens Tidende.

Hvorfor stemme på meg
Det sier seg selv at når 5 blogger er valgt av nesten 2000 nominerte, så er nivået høyt. Å stemme på den ene fremfor den andre er mer et uttrykk for hvem man foretrekker fremfor hvem som nødvendigvis er best. For min egen del ser jeg på bloggen min som en litt nisjete matblogg som ofte kan være litt smal. Jeg liker å gå i dybden og cupcakes og hvordan piffe opp posesupper finner du ikke mye stoff om her.

Jeg har et genuint ønske om å inspirere andre til å lage maten sin selv og å være stolt av sin indre nerd. En stemme på meg er en stemme på en ekte matnerd som stort sett tenker på mat i en eller annen form hele døgn. Jeg svarer på de fleste spørsmålene som kommer inn på bloggen eller i sosiale media og jeg er veldig takknemlig for å få være sparringspartner for så mange matinteresserte over hele landet.

Lykke til, alle sammen!

Trykk på denne lenken for å stemme på Årets Matblogg 2014.

5 Comments

Legg inn en kommentar