Middag

#554: Terte med kantarell

Foto: Magnus Wintersborg
Foto: Magnus Wintersborg

Terter er noe av det beste jeg vet å spise og kantareller er min favorittsopp – sammen er de dynamitt. Du kan selvsagt variere både med hva slags ost og sopp du vil bruke, men her er min favoritt.

Ingredienser:
150 g smør
200 g hvetemel
½ ts salt
1 ss vann

  • Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har en jevn masse. La deigen hvile kaldt ca 1 time i plastfilm, gjerne over natten også.
  • Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform. Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene.
  • Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter eller bønner.
  • Forstek paiskallet ved 175 grader i ca 20 minutter.

Fyll:
150 g kantarell
100 g bacon i terninger, stekt på forhånd
1 løk, skrelt og finhakket
3 egg
2 dl melk
1 dl kremfløte
3 dl revet Jarlsberg eller annen hvit ost
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte:

  •  Stek soppen gylden i biter. Stek i tørr panne til den begynner å skille ut væske, deretter videre til væsken er kokt inn igjen.
  • Stek også løken gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 25-30 minutter.
 Hvis du har lyst til å være sikker på at den er ferdig kan du bruke et termometer å sjekke temperaturen på fyllet innimellom, det skal ikke blir varmere enn 70 grader for at blandingen ikke skal skille seg.

Legg inn en kommentar