Diverse

#595: Redd verden med en tallerken

Foto: Magnus Wintersborg
Foto: Magnus Wintersborg

Før jul så jeg et bakeprogram på TV hvor programlederen oppfordret til å ha plastfilm/clingfilm over bakebollen mens deigen sto å hevet seg. Ikke noe nytt og spennende i seg selv, for det har jeg jo gjort i alle år. Det ble det imidlertid slutt med den dagen fordi det ble brukt så voldsomme mengder plast i det programmet at jeg våknet litt. Tenk hvis alle skal bruke så mye plast når de baker – det er jo ikke det at vi har for få miljøutfordringer på denne lille planeten.

Fra den dagen av har jeg begynt å sette en tallerken oppå bakebollen og kommer aldri til å gå tilbake til plastfilm. Selv om det ikke blir like tett som med plast, så er det likevel bra nok til at jeg aldri har merket forskjell i de 6 månedene jeg har gjort dette.

La oss redde verden – en bolledeigen av gangen…

Ps. Hvis du har lite å gjøre i helga kan du lese denne artikkelen om plast i Scientific American.

4 Comments

Legg inn en kommentar