Ukategorisert

#599: Jordbærdessert med spiselig sjokoladejord

2. juli 2015
Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Nå begynner de norske jordbærene å komme i butikkene til en spiselig (ordspilladvarsel) pris,i hvert fall her på Sørlandet. I likhet med de fleste andre matinteresserte er jeg glad i å følge sesongene, så derfor blir det litt som julekvelden når jeg endelig får kloa i deilige, norske jordbær.

Her har jeg lagd en dessert har noen klassiske smakskombinasjoner i form av sjokolade, jordbær og lime. At desserten serveres i blomsterpotter er jo også litt artig, men dette er jo først og fremst en god dessert.

Jordbæråker med spiselig jord

Spiselig sjokoladejord

  • 200 g sukker
  • 200 g mandler, finhakket i kjøkkenmaskin
  • 120 g (2 dl) hvetemel
  • 100 g kakao
  • 130 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader.
  • Smelt smøret på middels sterk varme og avkjøl til romtemperatur.
  • Ha sammen de øvrige ingrediensene og bland inn smøret.
  • Ha blandingen på et stekebrett med bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 20 minutter, rør litt i blandingen med en gaffel halvveis i stekingen.
  • Avkjøl i romtemperatur og oppbevar i lufttett boks i romtemperatur i 2-3 uker.

Kremost-fyll

  • 400 g kremost naturell
  • 1 dl fløte
  • 3 ss lime-saft
  • Finrevet skall av 1 lime
  • 10 jordbær, renset og kuttet i fire biter

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk sammen til du har en jevn og glatt masse. Hvis du vil ha en litt løsere krem kan du justere med litt mer kremfløte.
  • Vend inn jordbærene med en slikkepott og fordel blandingen jevnt på fire glass eller de minst pottene du kan finne. Vær oppmerksom på at dette må være nye potter som ikke har blitt brukt til jord tidligere.

Slik setter du sammen desserten:

Fordel fyllet på fire glass eller små potter.

Ha oppå sjokoladejorden slik at du har en jevnt lag.

Pynt med jordbær på toppen.

Kos dere og ha en fortsatt god sommer!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Bjørge
    11. juli 2015 at 08:57

    Må sjokoladejorden oppbevares 2-3 uker i lufttett boks før den har rett konsistens eller mener du at den holder seg 2-3 uker i lufttett boks?

  • Reply
    Jonny
    11. juli 2015 at 22:44

    Kjempekult! Ser ut som gode smakskombinasjoner – og veldig original serveringsmåte!

  • Reply
    René Natvig
    20. juli 2015 at 12:40

    Tester i kveld! Gleder meg:)

  • Reply
    Lars
    1. august 2015 at 15:47

    Skal det ikke være sukker i fyllet?

  • Reply
    Chris
    3. august 2015 at 12:59

    Hei! Hvor kjøpte du pottene? De jeg har funnet til nå er ALTFOR store =)

  • Legg inn en kommentar