Ukategorisert

#628: Rapport fra kurs hos Bølgen & Moi

Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)
Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)

Tirsdag 19. januar holdt jeg et såkalt forevisningskurs i sous vide og moderne matlaging i lokalene til restaurant Bølgen og Moi i Kristiansand. Det var 23 deltakere på kurset, så vinterhagen i restauranten var helt fyllt opp.

Ute på kjøkkenet sto de dyktige kokkene og lagde mye av maten jeg snakket om og forklarte hvordan man lager og kursdeltakerne fikk maten servert fortløpende underveis. Dette var ment som et innføringskurs, så da holdt vi oss til retter som alle kan lage hjemme. Alle fikk også utdelt oppskrifthefte med oppskrifter på all maten som ble servert i løpet av kvelden.

20160119-DSC00150
F. v.: Kokkene Ole, Magnus og David i aksjon på kjøkkenet. Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)

Jeg har holdt kurs tidligere, men aldri på denne måten. Jeg har også tidligere selv deltatt på såkalte gourmetkurs, men da har man alltid laget maten selv i grupper og så med en kursleder som har demonstrert hvordan. Dette er en type kurs som bærer mye mer preg av å være en forelesning enn et tradisjonelt matlagingskurs og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på selve formen på kurset. I fremtiden ser jeg for meg at slike kurs kan kombineres med teori og mer praksis.

Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)
Det var noen av deltakerne som fikk hjelpe til. Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)

Samarbeid med Bølgen & Moi Kristiansand
Dette var andre gang på en måned at jeg samarbeidet med Bølgen og Moi og også denne gangen var jeg veldig fornøyd med hvordan kvelden gikk. Jeg blir alltid tatt i mot med et stort smil og jeg får all hjelp og assistanse jeg trenger i bøtter og spann fra alle ansatte.Etter hvert som vi blir bedre kjent kommer dette utvilsomt til å bare bli bedre.

Anne Cathrine (@enestaaendemat) tyller i seg deilige østers. Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)
Anne Cathrine (@enestaaendemat) tyller i seg deilige østers.
Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)

Fremtidige kurs
Den siste tiden har jeg fått stadig flere henvendelser om kurs og selv om jeg som den hjemmekjære familiemannen jeg er ikke kommer til dra land og strand rundt hele tiden, så vil jeg allikevel stille opp med jevne mellomrom der vi får fleste påmeldte. Send meg gjerne en e-post hvis du ønsker kurs i nærheten av der du bor, så kan vi se hva vi får til. E-posten er kurs@hobbykokken.no.

Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)
Foto: Niclas Halvorsen (@9chal)

Min gode (og østersspisende) venninne og matbloggkollega Anne Cathrine har skrevet en liten rapport fra kvelden på bloggen sin som du gjerne kan lese her:

Kurs med Hobbykokken: En kveld i matnerdenes verden

Legg inn en kommentar