Kurs

#655: Bakekurs hos Bølgen & Moi Kristiansand

bakekurs-hobbykoken-bolgen-og-moi

Tirsdag 10. januar 2017 kl. 18-21 holder jeg kurs hos Bølgen og Moi Kristiansand, denne gangen om baking. De som har lest bloggen lenge vet kanskje at jeg har bakt ukentlig siden jeg var 10 år gammel, så det begynner faktisk å bli mer enn 30 år med baking som hobby. Jeg har lært så mye om baking fra andre, gjennom bøker og ikke minst gjennom egne erfaringer opp gjennom disse årene, så da føles det veldig riktig å få formidle dette videre.

Med en kunnskapsbasert tilnærming til baking tar kurset for seg myter og metoder for å beherske baking generelt og gjærbakst generelt. Kursdeltakerne får smake både salte og søte varianter av bakverk og alle får med seg en liten godbit på slutten av kvelden også.

Kurset har som ambisjon å lære både viderekommende og nybegynnere noe nytt og tar for seg bl. a. følgende tema:

 • Gluten og glutens rolle i bakverk
 • Gjær, vanlig heving og kaldheving av deig
 • Baking med forskjellige typer væske
 • Salt og krydder i baking
 • Steking med termometer
 • Fordeiger
 • Eltefrie grytebrød
 • Elting for hånd og elting med maskin
 • Bruk av damp
 • Bakers prosent og skalering av oppskrifter
 • Steketemperatur og hvordan det påvirker bakeresultatet
 • Forskjellige ingredienser å pensle med
 • Hvordan planlegge baking i hverdagen

Det er god tid, så hvis det er noen som skal på kurset som har flere ting de ønsker å lære mer om, så er det bare å si ifra. Det gjør du i så fall på e-post: olav@hobbykokken.no.

Denne kvelden er virkelig for alle og jeg garanterer at du vi gå i gang med bakingen med senkede skuldre og fornyet iver etter dette kurset.

Prisen er kr 500,- og inkluderer forskjellige smaksprøver utover kvelden samt grundig kurshefte. Baking er i vinden som aldri før og et gavekort på denne kurset vil være en kjempefin julegave til deg selv eller noen du er glad i. Det har allerede begynt å tikke inn påmeldinger, så her er det bare å melde seg på så fort som mulig.

Hjertelig velkommen!

Legg inn en kommentar