Snacks

#661: Min barndoms pizzasandwich

Foto: Magnus Wintersborg

Mitt forrige innlegg handlet om hamburgere og var på 16 A4-sider. Det var mitt lengste innlegg noensinne, og et nytt monsterinnlegg om søtbakst er på vei. Som en liten pustepause mellom slagene kan jeg i dag bjuda på en pizzasandwich som jeg har laget siden Kåre Willioch var statsminister i Norge. For eventuelle statsvitere der ute så tenker jeg altså på hans andre periode, der Høyre styrte i koalisjon med Krf og Senterpartiet og ikke første perioden der det bare var høyre som styrte alene i en ganske svak mindretallregjering.

Nå til denne pizzasandwichen. Forleden satt jeg og bladde i bildearkivet mitt og midt mellom en masse dessertbilder kom jeg altså over denne godbiten som min faste fotograf Magnus Wintersborg tok av lunsjen vår den dagen. Det fikk meg til å tenke på at den har vært med meg siden slutten av 80-tallet og det i seg selv er jo verdt noen ord. Det var dette jeg lagde da jeg kom hjem fra skolen og var alene i huset eller eventuelt sammen med min lillesøster. Med tanke på den fantastiske kulinariske reisen jeg har vært på i de 30 årene som har gått, så er det jo noe herlig jordnært med at jeg stadig vender tilbake til dette.

Det hadde selvsagt vært gøy hvis jeg hadde funnet på etter eller annet kult triks i ung alder, men det gjorde jeg dessverre ikke. Men til forsvar for mitt 11 år gamle selv, så lagde jeg i det minste alt fra bunnen av og det har jeg fortsatt med siden. En psykolog hadde sikkert hatt er interessant forklaring på at jeg fortsatt legger osten på toppen av sandwichen før den går i ovnen, selv om jeg nå vet at resultatet blir bedre hvis jeg legger pepperoni og løk oppå osten. Man kødder ikke med barndomsminnene..

Tomatsaus
3 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts oregano
2 bokser hakkede tomater

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene og la småkoke i 10 minutter hvis du liker en litt syrlig og frisk tomatsaus og en time eller to hvis du liker en litt mer fyldig saus.

Montering
Jeg pleier alltid å bruke et mellomgrovt brød. Ha på tomatsaus, pepperoni, løk og valgfri ost. Stek til osten er gyldenbrun, ca. 10 minutter på 200 grader med varmluft.

Håper det smaker – jeg kommer nok til å spise dette i 30 år til…

 

Legg inn en kommentar