Kurs om kraft og saus hos Bølgen og Moi

Foto: Magnus Wintersborg

Tirsdag 12. september finpusser jeg både briller og powerpoint-presentasjoner og gjør klar til et nytt kurs hos Bølgen og Moi, Kristiansand. Denne gangen er det kraft og sauser som bokstavelig talt står på menyen og det er et tema som jeg brenner veldig for. Saus og kraft er selve grunnmuren for veldig mye god mat over hele verden og det representerer noen av de eldste tradisjonene vi har i matlaging.

I tillegg til teori skal jeg selvsagt vise hvordan dette gjøres, men kanskje aller mest gleder jeg meg til å lage en kjempegod meny sammen med de flinke kokkene på Bølgen og Moi. Det kommer til å være en 5-retters meny hvor alle rettene viser frem saus og kraft på best mulig vis og alle kursdeltakerne skal spise seg gjennom.

Kraft

  • Myter og fakta om kraft
  • Forskjellige typer kraft
  • Hvordan få mest ut av råvarene når du lager kraft
  • Hvordan bygge lag på lag med smaker i forhold til smak og sausen du ønsker å lage.
  • Alkohol i kraft
  • Reduksjon og klaring av kraft
  • Trippelkoking av kraft
  • Lagring og holdbarhet på kraft

Sauser

  • Kraftbaserte sauser
  • Emulsjonssauser
  • Grunnsauser og forskjellige anvendelser
  • Dessertsauser

Kurset koster kr. 750,- pr pers og inkluderer kurset, kursmateriell og 5 retter mat.

Her kan du melde deg på kurset:

https://bolgenogmoi.no/hva_skjer/kalender/kraft___sauser_-_de_gode_smakene

Ps. Husk å si ifra fra om eventuelle allergier eller intoleranser når du melder deg på.

Legg inn en kommentar