Bagels med kombidampovn

Jeg har skrevet om bagels tidligere her på bloggen, men denne gangen har jeg det med kombidampovn. Det er stadig flere som kjøper kombidampovn og jeg har tidligere spådd at kombidampovn vil blir like vanlig som varmluftovn er i dag om 5-10 år. Hvordan baking blir med damp kan du lese mer om her.

Bagels er kjempegodt til en litt sen frokost i helgene og det er forholdsvis fort gjort. Jeg får imidlertid tilbakemeldinger på at det ikke er alle som synes det er like greit å måtte koke deigemnene før de går i ovnen, men dette blir altså elegant løst ved bruk av kombidampovn. Jeg klarer ihvertfall ikke å merke forskjell på om de har blitt kokt eller fått seg en omgang med 100% damp først. Oppskrift og fremgangsmåte følge under bildet.

Bagels
15 g fersk gjær
10 g sukker
3 dl vann, romtemperert (kaldt hvis du skal kaldheve i kjøleskapet over natten)
500 g hvetemel + ekstra mel når du knar
5 g salt

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elte på medium hastighet i ca. 10 minutter.
  • Deigen er ferdig eltet når den slipper bollen og er glatt og elastisk.
  • Sett kombidampovnen på 100% damp og 99 grader C.
  • Ha deigen i en bakebolle dekket med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå deigen sammen, og la den deretter hvile i 10 minutter.
  • Del deigen i 8 like store emner på ca. 100 g hver. Lag en bolle av hvert emne. Lag hver bolle til en ring ved å stikke en finger med mel på gjennom midten av bollen.
  • Beveg fingeren rundt i en sirkel, slik at hullet blir større. Sett ringen inn på pekefingeren, hold tommelen på den andre hånden inntil denne, og la deigen snurre rundt til hullet utgjør 1/3 av bollens diameter.
  • Sett bagelsen på en stekeplate på bakepapir, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem etterhevei ca. 20 minutter.
  • Sett stekeplaten inn i ovnen og la bagelene dampe i 5 minutter.
  • Ta ut stekeplaten av ovnen og endre innstillingene til 25% damp og 160 grader varme.
  • Pensle bagelene med 50/50 blanding av egg og melk (etter vekt) og strø på frø hvis du ha lyst.
  • Ha stekebrettet inn i ovnen igjen og stek dem de de er gyldenbrune, ca. 12-15 minutt.

Jeg anbefaler dette også:

Legg inn en kommentar