Spuma

#715: Østers med sitronskum

Foto: Magnus Wintersborg
Foto: Magnus Wintersborg

Østers er en av de ingrediensene som det ser ut til at folk har et elsk/hat-forhold til. Selv elsker jeg østers og kan ikke få nok av dem. Dessverre er jeg den eneste her i huset som liker det, så da begrenser det seg litt når jeg spiser det.

Østers kan tilberedes på mange forskjellige måter, men de siste årene har jeg blitt veldig glad i å grille dem. Jeg skal komme inn på hvordan man griller østers en annen gang, for akkurat denne gangen bare åpner man dem og spiser dem naturell.

Selv har jeg ingen problemer med å spise østers rett fra skallet uten andre ingredienser, men for folk som ikke er fullt så glad i østers er det fint å tilsette litt andre ting for at det skal (bokstavelig talt) gli lettere ned. Sitron er noe som er ofte brukt til østers og her har jeg brukt en oppskrift fra Chefsteps til å lage en modernistisk vri på sitron. Chefsteps har brukt dette skummet til drinker, men jeg fant fort ut at det passer veldig bra til østers også.

Legg merke til at der de fleste oppskrifter med spuma-flaske kan lages i god tid i forveien, så er ikke det tilfelle for akkurat denne oppskriften. Syren i sitronen bryter ned mye av eggehvitene hvis de får stå lenge så her er det ikke snakk om å lage det mer enn 20 minutter før det skal brukes.

Du trenger følgende utstyr for å lage denne oppskriften:

  • Spumaflaske (1 liter)
  • 1 gasspatron
  • Sil
  • Blender eller stavmikser
  • Gryte
  • Østerskniv

Oppskrift sitronskum:
100 g vann
30 g sukker
3 g gelatin
16 g eggehvite
100 g sitronsaft

Fremgangsmåte:

  • Ha vann, sukker og gelatin i en liten gryte og varm opp til alle ingrediensene er løst opp. Det er viktig at vannet ikke skal koke for at gelatinen ikke skal slå seg. Kjøl ned blandingen i kjøleskap, ca. 1 time.
  • Ha sirupen du har lagd sammen med eggehviter og sitronsaft. Bland sammen med en blender eller stavmikser, sil blandingen og hell oppi en 1 liters spumaflaske.
  • Lukk til lokket på spumaflasken og en (cream) patron med gass oppi. Rist godt.
  • Åpne østersene og ha på en porsjon skum på alle sammen.

5 Comments

Legg inn en kommentar