Drikke

#732: Deilig sommerdrikk

Foto: Magnus Wintersborg

Nå som varmen stiger er det fint å ha noe godt å drikke, kanskje spesielt i festlig lag. Det er ikke akkurat en statshemmelighet at jeg ikke drikker alkohol, så derfor blir dette følgelig av det alkoholfrie slaget.

Vi har ikke helt samme kultur for å lage limonede og andre søte (og alkoholfrie) drikker som man har i andre land, men her har mye forandret seg de siste årene. Jeg har skrevet om limonade tidligere, men her kommer enda et bidrag til samme kategori.

Hvis du ikke ønsker å tilsette sukker så kan du selvsagt det, du kan også eksperimentere med å tilsette stevia eller andre søtningsstoffer hvis du ønsker det. Dette er veldig lett å lage og kan være med å bidra til matglede hos barn ved å lage det sammen en tidlig lørdag morgen og så drikke det kaldt og deilig senere på dagen.

IngrediensMengdeProsent
Vann640 g64%
Appelsinjuice250 g25%
Sitronsaft50 g5%
Sukker60 g6%


Fremgangsmåte:

  • Kok opp 1 dl av vannet sammen med sukkeret på middels sterk varme til sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter.
  • Hvis du skal servere det med en gang erstatter du 3 dl vann med 300 g isbiter for å kompensere for det varme sukkervannet. Hvis ikke tilsetter du bare resten av ingrediensene og har dem i en blender.
  • Serveres med isbiter eller kaldt fra kjøleskapet.

Legg inn en kommentar