#737: Min kones tacokrydder

Min kjære kone er minst like glad i å lage mat som meg, og det gir seg mange forskjellige utslag. I likhet med meg er hun også veldig glad i å lage sine egne krydderblandinger, så her kommer altså min kones tacokrydder. Bildet er tatt av det vi spiste i går, men måtte justeres litt etterpå til det som står i ingredienslisten under.
Ingrediens | Vekt | Prosent |
---|---|---|
Paprika | 120 g | 25% |
Spisskummen | 90 g | 19% |
Chili | 80 g | 17% |
Løkpulver | 60 g | 13% |
Hvitløkspulver | 50 g | 10% |
Salt | 20 g | 4% |
Sukker | 20 g | 4% |
Maizenna | 20 g | 4% |
Oregano | 10 g | 2% |
Koriander | 5 g | 1% |
Gurkemeie | 4 g | 1% |
I tilfelle du er ny leser av bloggen (velkommen!), så vil jeg bare si at jeg ikke bruker volumetriske mål, så ikke spør meg hva denne oppskriften blir i teskjer, spiseskjeer, desiliter osv. Hvis du ikke er vant med denne måten å måle ting på, så vil jeg anbefale det på det sterkeste.
Krydderblandingen oppbevares på lufttett boks og den er den minst holdbare ingrediensen (sjekk posene du kjøper) som styrer holdbarheten. Krydder oppbevares i et mørkt skap.
Alle ingrediensene i denne oppskriften er lett tilgjengelige i de fleste dagligvarebutikker.
Bruk av tacokrydder
På en vanlig pakke med kjøttdeig på 400 g som kan du beregne ca. 25 g krydder, som tilsvarer ca. 2 ss. Stek kjøttdeigen, tilsett krydder og litt vann (0,5 dl) og kok inn på middels sterk varme i none minutter.
Lykke til og god tacofredag!

