Grilling

#740: Bacon på grillen

Du trodde ved ikke at du skulle slippe innlegg om grilling bare fordi at det har blitt oktober og minusgrader? Her i huset brukes nemlig grillen hele året rundt og et av høydepunktene er når jeg må begynne med hodelykt og fleecejakke omtrent på denne tiden.

Dette blir et kort innlegg, for dette er like lett å gjøre som det er godt. Du legger rett og slett striper med bacon på grillen istedenfor å bruke stekepanne eller stekeovn innendørs på kjøkkenet ditt. Etter noen minutter begynner en del av fettet å slippe taket (på engelsk: fat rendering) og da vil du få en del flammer i grillen, ihvertfall når du bruker direkte varme slik jeg gjør. Det er helt udramatisk og hvis du følger med så blir det ikke brent i det hele tatt.

Hvis du ønsker en ekstra røyksmak kan du også bruke røykspon når du griller, men det er jo veldig individuelt hva folk foretrekker der. Grillet bacon kan selvsagt brukes til hva som helst du ellers bruker bacon til, men jeg synes det blir ekstra godt til hamburger.

Før du går i gang vil jeg bare gjøre oppmerksom på at selv om dette i utgangspunktet ikke er spesielt farlig, så kommer det nok en del mer flammer opp en det du er vant med fra f. eks. grilling av pølser. Du må jobbe raskt når du snur baconet og det kan fort skje at flammene kommer opp i høyde med eller over hendene dine.

Selv bruker jeg ikke grillvotter når jeg griller av den enkle grunn at jeg foretrekker maksimal førlighet i hendene mine når jeg griller. Jeg jobber fort når jeg skal snu ting og det skal sier at etter mange år med grilling, så er jeg ikke så lettskremt lenger når det gjelder varme og flammer. Jeg har til dags dato aldri brent meg (utover at jeg har mistet noen øyebryn og hår på underarmen), men det er noe som kommer med erfaring. Jeg oppfordrer i utgangspunktet alle til å bruke grillvotter når de griller.

Framgangmåte:

  • Fyr opp eller tenn på grillen, avhengig av om du bruker kull, gass eller pellets.
  • Stabiliser varmen på ca. 150 grader. I en kullgrill gjør du dette ved å stille på ventilene oppe og nede på grillen. I en gassgrill regulerer du gassen og i en pelletsgrill stiller du enkelt inn temperaturen digitalt.
  • Ha på bacon på grillen når den er varm, pass på å legg baconet på tvers av risten og ikke på langs.
  • Grill baconet til det har en lys gyldenbrun farge, ca. 7-10 minutter. Snu med jevne mellomrom.

Lykke til!

One Comment

Legg inn en kommentar