Hobbykokkens matkasse

Etter mange år med planlegging er jeg stolt over å endelig kunne presentere Hobbykokkens matkasse. Faktisk fikk jeg ideen til matkasser allerede på 90-tallet, men siden jeg har hatt lyst til å sette mitt særegne preg på det har det tatt sin tid å få alt på plass. Siden jeg fikk ideen har det kommet mange aktører på banen og matkasser har allerede blitt en milliardindustri i Norge.

Dette bransjen kommer bare til å bli enda større de neste årene og da er det veldig gøy å endelig kunne fortelle dere at jeg også kommer med en egen matkasse. Når man skal lansere noe nytt er det viktig å analysere markedet først for å se om det er noe som mangler. Det fant jeg fort ut av at det gjorde og dette kommer nok til å bli et ganske smalt markedet, men bloggen min er jo også ganske smal, så da regner jeg med at det går veldig fint.

Ikke alle er like
De forskjellige aktørene i markedet prøver stort sett å nå de samme kundene. De prøver å nå småbarnsforeldre med dårlig tid som er ute etter å lage god og variert mat, men som kanskje ikke føler at de har mer enn en halvtime til å lage middag hver dag. Det å være prisbevisste og holde prisene nede for kundene sine er det fleste aktørene også veldig bevisste på. Vi ser riktignok at det holder på å utvikle seg noen nisjer i bransjen, hvor både vegetarmat og økologisk er representert.

Matkassen for de spesielt interesserte
Hobbykokkens matkasse skal være for dem som er spesielt interesserte i mat og som ikke lar seg begrense av hverken tid, penger eller vanskelighetsgrad når de skal få i seg sitt daglige brød. Ingen av middagsrettene tar mindre enn tre timer å lage og alle måltidene vil selvsagt bestå av minst tre retter. Man kan i tillegg kjøpe egne kasser bare for helgene og da vil det være 5 og 7 retters middag som gjelder. Jeg vil også samarbeide med noen av norges beste vinkelnere for å tilby egne vinkasser som passer til matkassene.

Både kortreist og langreist
Hobbykokkens matkasse kommer til å tilby både kortreist og langreist mat, men alle ingrediensene kommer til å bli plukket ut først og fremst fordi de smaker fantastisk. Vi snakker ofte om at vinteren ikke er så bra for norske matvarer, men det finnes da masse andre land i verden som er i full blomst mens vi nordmenn er ute og skuffer snø. Hobbykokkens matkasse kommer til å hente eksklusive matvarer fra hele verden for at du skal få best mulig mat hele året. Det er kanskje miljømessig helt på trynet, men i verdens rikeste land er det åpenbart at dette kommer til å slå an hos en liten, men kjøpesterk gruppe.

Ferske varer og transport
Noe av det aller viktigste når man skal ha fantastisk mat er å sikre transporten slik at maten kommer fortest mulig til kunden etter at den er skutt, fisket eller plukket. Tradisjonelt sett pleier man å bruke lastebiler til dette, men det tar altfor lang tid hvis vi skal ivareta det eksklusive for denne målgruppen. Vi har derfor opprettet 6 helikoptersentraler rundt omkring i Norge for å sikre raskest og mest mulig effektivt transport. Beliggenheten til disse helikoptersentralene kan du se på kartet under. Kunder som disponerer eget helikopter eller privatfly kan ta kontakt for å få GPS-koordinatene hvis de ønsker å fly for å hente råvarene selv.

Helikopterbasene som fordeler ut maten til kundene.

Hvert helikopter har ansvar for å hente råvarene hos sin nærmeste bonde, fisker eller jeger. I tillegg til å levere dem ut til kundene i sitt område vil de også bruke ledig kapasitet til å fly råvarene til andre sentraler når det er nødvendig.

Etter grundige undersøkelser kom jeg frem til at det var et helikopter av typen Boeing CH-47 Chinook som var det beste og mest velegnede helikopteret til oppgaven. Det har to rotorer, blir ofte brukt av det amerikanske forsvaret og har en enorm lastekapasitet. Det er også et veldig stabilt helikopter slik at jegerne har mulighet til å skyte dyrene du skal ha i matkassen din fra lufta og transportere det rett til deg.

Selv om dette er et av verdens største helikoptere har jeg selvsagt lagt vekt på å være mest mulig diskret, i den grad det har latt seg gjøre. Vi satser på rask landing, men hvis du har prioritert tennisbane fremfor landingsplass, har vi også mulighet til å sende matkassen den siste delen av reisen med drone. Dronen lander selv på forhåndsavtalte GPS-koordinater.

Hvis situasjonen krever det kommer vi selvsagt til å stille disse helikopterne til disposisjon for redningstjenesten. Dette betyr at hvis båten kantrer eller man sitter fast på en fjellhylle kan et av våre gourmet-helikoptere komme og hente deg. Det er ikke så verst å være i nød når den som redder deg har med en flaske med Krug Champagne på kjøl, eller hva?

Det eneste Hobbykokkens matkasse kommer til å være konkurransedyktig på er kvalitet, for pris har jeg ingen mulighet til å gjøre noe med. Målgruppen for denne tjenesten er mennesker som er veldig glad i mat eller som liker å fremstå som om de er det. Det er selvsagt en fordel å være godt bemidlet i utgangspunktet, men dette blir så bra at det uten tvil forsvarer å selge minst en av hyttene sine for å frigjøre midler.

Tilleggstjenester
Hvis lommeboka er større enn interessen for å lage mat, har jeg selvsagt lagt til rette for at du kan leie en kokk hjem til deg. Avhengig av behov og størrelsen på tjenesteboligen din kan denne kokken selvsagt også bo hos deg. Hvis du har en stor husholdning eller underholder ofte kan jeg også anbefale min butler-tjeneste.

Hvis du liker å legge ut bilder av maten du lager/spiser på sosiale medier, men ikke er så flink til å ta bildene selv så skal jeg gjerne formidle kontakt til en profesjonell fotograf som kan gjøre dette for deg. Fotografen ankommer da i helikopteret sammen med matkassen og kan dokumentere det hele fra butleren henter kassen på heli-padden til du skyller ned den siste biten med champagne.

For eventuelle ambassader eller multinasjonale selskap tilbyr jeg også egne oversatte versjoner av oppskriftene, men det kan vi eventuelt avtale nærmere.

Hvis du er interessert i Hobbykokkens matkasse kan du ta kontakt for priser og betingelser ved å trykke her.