Kontakt

Jeg har dessverre ikke anledning til å svare på spørsmål om oppskrifter, koke- og steketider og annen kjøkkenhjelp. Jeg prøver imidlertid å svare å de fleste henvendelsene jeg får i kommentarfeltet her på bloggen.

Jeg ønsker ikke å bli kontaktet av produsenter av ferdigmat eller halvfabrikata. Videre ønsker jeg ikke å bli kontaktet av firma som selger alkohol. Jeg svarer heller ikke på slike henvendelser.

Min e-post adresse er: heisann@hobbykokken.no

24 Comments

 • sunniva amundin

  Hei!
  Jeg lurer på om sitronkaken skal lages på kokte moste poteter eller om jeg skal rive dem??
  Håper på raskt svar :-)

   • Janicke Mikkelsen

    Hei, vet du om det er noen regler for slow cock/presskoker (InstantPot)? Får man ha dem på når man er ute av huset?

    F.eks slow cock der du tar på middagen før du drar på jobb og at den er ferdig når du kommer tilbake?

    Mvh Janicke Mikkelsen

    • Hobbykokken

     Hei!

     Hva slags regler tenker du på? Jeg antar at du mener ift til forsikring ved brann/ulykke? I så fall burde du sende en mail til ditt forsikringsselskap for å få en avklaring. Jeg ringer aldri forsikringsselskapet – kun skriftlige henvendelser for å være trygg hvis uhellet er ute.

     Jeg har selvsagt min egen mening om dette, men den er jo selvsagt verdiløs hvis det skulle skje noe galt ;-)

 • Svein

  Hei.

  Har du testet den nye versjonen av Thermomix, og mener du at oppdateringen kan forsvare prisdifferansen på omlag 3000,- mellom ny og gammel modell?

 • Ivar Aske

  Leste med stor interesse artikkel i «Pluss magasinet» nå i helgen.
  Kan du vennligst opplyse om hvor en får kjøpt røkt paprika (pulver?).

  Vennlig hilsen Ivar Aske
  ivar@aske.no

 • Even Arnesen

  Hei, jeg her en stekeovn som er 90cm bred.
  Jeg skulle gjerne hatt et pizzastål som var like bred/dyp som ovnen, slik at det er plass til flere pizzaer på en gang.
  Er det mulig å bestille pizzastål på mål?

  Mvh

  Even Arnesen

 • Maria

  Hei, Har du erfaringer med at potetene blir harde sammen med løk i en potetsalat? Har opplevd det når salaten står en dag eller to. Vet du hvorfor dette skjer?

 • John Brataas

  Ønsker å lage reinsdyrstek i Sous Vide men finner ikke noe svar på nettet. Det er 2 stykker frosne reinsdyrsteker á 900g.
  Har du forslag til grader og tid i Sous Vide på dette?

 • Bringedal

  Hei, jeg hadde håpet at du kunne fjerne setningen om å ha brannslukningsapparat tilgjengelig ved frityrgryta i saken om heimelaga pommesfrites. Det er en svært dårlig ide. Hilsen en som jobber med beredskap

 • Marit Selland

  Hei.
  Jeg har planlagt å bruke sous vide poteter for å gjøre det litt lettvint med mat til 25 personer. Jeg bruker Amadine poteter. Har en LaVa vacuumpakker og tenkte å lage pakker på ferdig kokte poteter som jeg kan fryse ned og bare varme opp når de skal brukes. Hvor lenge og på hvilken temperatur skal de kokes?
  På forhånd takk ;-)

 • Alex Jones

  Hej Hobbykokken!

  Håber du har det fantastisk her i tidlig vår – nu går der ikke længe til alle skal i skogen og samle stash! :)

  Jeg mødte dig engang på maaemo med din vaccumdestillator – tænkte høre hvilke teknikker du benytter til at stabilisere væsker efter destillering? Det er noget mere indviklet end med spiritus har jeg lært mig :)

  Jeg har selv experimenteret lidt med vand-destillering, og har problemer med at få ting til at vedvare i smag såvel som duft – har du nogle tips jeg kan benytte :)?

  På forhånd mange tak!

  • Hobbykokken

   Hei!

   Ja, jeg husker deg – jeg traff deg jo også på restaurant Festningen året etter :-) Jeg trenger litt flere opplysninger for å kunne hjelpe deg – vi tar det på mail :-)

 • Vegard Maana

  Ribbesteking med sous vide…. 30 timer på 63 grader står detså skal den i ovnen på 80 grader…. Kan det være lang tid så ribba blir kald mellom sous vide og stekeovn steking?

  • Hobbykokken

   Er spørsmålet om du kan sous vide kjøttet, kjøle det ned og så varme det opp? I så fall er svaret ja, bare være nøye med å kjøle kjøttet fort ned i en blanding av kaldt vann og isbiter, så går det veldig bra :-)

 • Cecilie

  Kjære hobbykokk, vi skal prøve å lage ribbe i kombidampovn i morgen, men det står ikke hvor lang tid vi skal beregne. Tynnribba er på 3 kg. Det står at ribba skal inn på full damp i 95 gr til kjernetemperaturen er på 60 grader. Hvor lang tid ca tar dette? Videre skal den steke i 170 gr varmluft. Hvor lenge?
  Setter pris på tilbakemelding

  Hilsen fra Cecilie

  • Hobbykokken

   Hei! Jeg skriver ikke om tider fordi det er så mange variabler som påvirker det. Det er mer pålitelig å oppfi kjernetemperatur. Ift. til hvor lenge det skal steke med varmluft er det også store variasjoner her, ikke bare ift. til tykkelse, vekt osv., men kanskje aller mest ift hva du selv foretrekker.

   Men jeg skal selvsagt hjelpe så godt jeg kan og komme med noe ca. tider som du kan ta utgangspunkt i. Det vil ta deg ca. 2-2,5 timer å få kjøttet opp i temperaturer og det vil ta ca. 40-60 minutter å få svoren sprø.

   Håper det var til hjelp :-)

 • inge Solberg

  kan mann lage blomkålsuppe med sifon på engelsk espuma???Funne flere oppskrift men ikke på suppe .Hvis ja hvordan???

Legg inn en kommentar