Om hobbykokken..

Jeg heter Olav og har hatt denne matbloggen siden 10. desember 2006. De første årene var adressen hobbykokken.blogspot.com, men jeg endret dette til hobbykokken.no i april 2009.

Jeg kommer fra en matglad familie, så jeg har vel egentlig vært interessert i mat hele livet. Det meste av maten ble lagd fra bunnen av og jeg husker godt de gode brødene som ble bakt både titt og ofte.

Min interesse for matlaging ble for alvor tent på skolekjøkkenet på barneskolen i 1985 da jeg var 10 år gammel. Jeg har bakt ukentlig siden det og min interesser for mat har forlengst utviklet seg til det mange nok vil kalle en besettelse. De siste årene har jeg blitt veldig engasjert i det Slow Food-bevegelsen står for og som ektemann og far til en 11-åring prøver vi så godt vi kan å leve etter disse prinsippene.

Min interesse for mat er altomfattende og for å utfylle den klassiske kjønnsstereotypien er jeg selvsagt også veldig interessert i kjøkkenutstyr og å utforske hvilke muligheter dette gir. Det går ikke en uke uten av noe blir trykkokt her i huset og sous vide blir brukt så ofte vi kan. Jeg er alltid godt oppdatert om hva som finnes på markedet så hvis noen trenger utstyrsanbefalinger er det bare å ta kontakt.

En lidenskap som de siste årene har vokst seg minst like stor som å lage mat er å lese om den. Vår stadig voksende boksamling er variert, men i de siste årene har det blir flere og flere bøker om matkjemi. Jeg oppfordrer alle matinteresserte til å lese mer om mat og bøker som faktisk øker forståelsen for mat, fremfor de endeløse oppskriftssamlingene som bokhandlerne flommer over av…

Mitt ydmyke håp for denne bloggen er å inspirere andre til å oppleve egenverdien av å lage maten sin selv. Jeg synes helsefordelene med å lage sin egen mat er innlysende, men ikke minst er det en gøy hobby som virker samlende for hele familien. Å vise barn at ikke all maten vi spiser ikke trenger å komme fra en pose eller fra frysedisken tror jeg også er med på å gi dem et positivt forhold til mat og kosthold senere i livet.

I 2012 skrev jeg månedlig for Dagbladets «Kokkeskolen» i Endelig Fredag-bilaget og fra september 2012-2014 skrev jeg for  Matmagsinet NORD. Fra 2012 til 2015 hadde jeg min egen ukentlige matspalte i lørdagsmagasinene til Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Spalten het passende nok «Hobbykokken».

Følg meg gjerne også her:
Twitter: twitter.com/hobbykokken
Facebook: facebook.com/hobbykokken
Instagram: instragram.com/hobbykokken

Jeg kan også kontaktes på e-post, men jeg har dessverre ikke anledning til å svare på spørsmål om oppskrifter, koke- og steketider og annen kjøkkenhjelp. Jeg prøver imidlertid å svare å de fleste henvendelsene jeg får i kommentarfeltene eller sosiale media.

heisann@hobbykokken.no

Matglad hilsen

Olav