Fløtegratinerte poteter med ost

På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen er å få ned fettprosenten i røren ved å ha 50/50 med melk og fløte – funker hver gang.

Ingredienser: (4 personer)

  • 10-12 poteter, avhengig av størrelse
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stk løk, finhakket
  • 4 dl fløte
  • 4 dl melk
  • 1 dl ost, gjerne Jarlsberg
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp ovnen til 230 grader.
  2. Skrell potetene og del dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
  3. Ha potetene, hvitløken, løken og krydderet oppi en kjele og hell oppi fløte/melk-blandingen.
  4. Krøll sammen et bakepapir, brett det ut igjen, legg det oppå potetene og la det hele koke til potetene er møre på middels sterk varme i ca. 30 minutter.
  5. Hell innholdet i kjelen over i et ildfast fat og strø ost på toppen. La det steke i ovnen til osten blir gyldenbrun – ca. 15 minutter.

Server!

På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen…

På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen…