Fløtegratinerte poteter med ost
- by Joanne Lewis
- 0
På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen er å få ned fettprosenten i røren ved å ha 50/50 med melk og fløte – funker hver gang.
Ingredienser: (4 personer)
- 10-12 poteter, avhengig av størrelse
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 stk løk, finhakket
- 4 dl fløte
- 4 dl melk
- 1 dl ost, gjerne Jarlsberg
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 revet muskatnøtt
Fremgangsmåte:
- Varm opp ovnen til 230 grader.
- Skrell potetene og del dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
- Ha potetene, hvitløken, løken og krydderet oppi en kjele og hell oppi fløte/melk-blandingen.
- Krøll sammen et bakepapir, brett det ut igjen, legg det oppå potetene og la det hele koke til potetene er møre på middels sterk varme i ca. 30 minutter.
- Hell innholdet i kjelen over i et ildfast fat og strø ost på toppen. La det steke i ovnen til osten blir gyldenbrun – ca. 15 minutter.
Server!
På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen…
På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til i Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg, og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av 😉 Løsningen…