Pannekaker i en fei!
- by Joanne Lewis
- 0
Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs. Grandiosa. Nå har turen kommet til å sammenligne ferdig pannekakeblanding med egen røre.
Jeg har tatt utgangspunkt i Toro sin pannekakemiks, den inneholder:
- Hvetemel
- Sukker
- Skummetmelk
- Egg
- Eggehvite
- Emulgator (E477, E471, E481, E472)
- Vegetabilsk fett
- Glukosesirup
- Salt
- Farge (betakaroten)
Mine pannekaker inneholder:
- Hvetemel
- Sukker
- Melk
- Egg
- Smør
- Kardemomme
Toro sine pannekaker skal ifølge produsenten lages på følgende måte:
- Tøm 4,5 dl vann i en bolle.
- Bland inn posens innhold og rør til en jevn og glatt røre.
- Stek pannekakene i varm, smurt panne.
Ok, jeg skal innrømme at jeg regnet det som overveiende sannsynlig at jeg skulle klare å lage chili con carne fortere enn Grandiosa når jeg prøvde meg på det. Men disse pannekakene er jo så enkle å lage at jeg burde jo ha selvinnsikt nok til å forstå at kampen var tapt på forhånd. Men med en herlig blanding av lav selvinnsikt og høy selvtillit tenkte jeg at jeg skulle prøve meg allikevel.
For å vinne kampen mot Toro måtte jeg tenke litt utenfor boksen i forhold til hvordan jeg vanligvis lager pannekaker. Mine tre allierte var kjøkkenvekten (med nullstillingsfunksjon), stavmikseren og et målebeger. Jeg satte målebegeret oppå kjøkkenvekta og nullstilte den. Så var det bare å ha oppi ingrediensene, hvor det fleste kunne veies. Eggene og den halve teskjeen med kardemomme tok jeg bare oppi uten å måle.
- 4 egg
- 75 g flytende margarin
- 90 g sukker
- 130 g hvetemel
- 2 dl (200 g) Lett-melk
- 0,5 ts kardemomme
Jeg nullstilte vekta mellom hver ingrediens. Legg merke til at jeg ikke målte opp melka med litermål, men veide den (2 dl = 200 g) for at det skulle gå enda fortere. Steketiden er lik for begge variantene.
Konklusjon: Jeg tapte! Å finne frem målebeger til vannet, bolle og visp, samt røre sammen Toro sin røre tok meg 3 minutter. Å lage pannekakene med stavmikser tok meg 4,5 minutter – halvannet minutt lenger. Men, jeg tok imidlertid knock-out seier på Toro-pannekakene når det gjaldt smak, så siden smak som kjent er viktigst når det gjelder mat og tidstapet var minimalt, så er jeg så freidig å tilkjenne meg selv seieren allikevel 😀
Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs.…
Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs.…