Pannekaker i en fei!

Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs. Grandiosa. Nå har turen kommet til å sammenligne ferdig pannekakeblanding med egen røre.

Jeg har tatt utgangspunkt i Toro sin pannekakemiks, den inneholder:

  • Hvetemel
  • Sukker
  • Skummetmelk
  • Egg
  • Eggehvite
  • Emulgator (E477, E471, E481, E472)
  • Vegetabilsk fett
  • Glukosesirup
  • Salt
  • Farge (betakaroten)

Mine pannekaker inneholder:

  • Hvetemel
  • Sukker
  • Melk
  • Egg
  • Smør
  • Kardemomme

Toro sine pannekaker skal ifølge produsenten lages på følgende måte:

  1. Tøm 4,5 dl vann i en bolle.
  2. Bland inn posens innhold og rør til en jevn og glatt røre.
  3. Stek pannekakene i varm, smurt panne.

Ok, jeg skal innrømme at jeg regnet det som overveiende sannsynlig at jeg skulle klare å lage chili con carne fortere enn Grandiosa når jeg prøvde meg på det. Men disse pannekakene er jo så enkle å lage at jeg burde jo ha selvinnsikt nok til å forstå at kampen var tapt på forhånd. Men med en herlig blanding av lav selvinnsikt og høy selvtillit tenkte jeg at jeg skulle prøve meg allikevel.

For å vinne kampen mot Toro måtte jeg tenke litt utenfor boksen i forhold til hvordan jeg vanligvis lager pannekaker. Mine tre allierte var kjøkkenvekten (med nullstillingsfunksjon), stavmikseren og et målebeger. Jeg satte målebegeret oppå kjøkkenvekta og nullstilte den. Så var det bare å ha oppi ingrediensene, hvor det fleste kunne veies. Eggene og den halve teskjeen med kardemomme tok jeg bare oppi uten å måle.

  • 4 egg
  • 75 g flytende margarin
  • 90 g sukker
  • 130 g hvetemel
  • 2 dl (200 g) Lett-melk
  • 0,5 ts kardemomme

Jeg nullstilte vekta mellom hver ingrediens. Legg merke til at jeg ikke målte opp melka med litermål, men veide den (2 dl = 200 g) for at det skulle gå enda fortere. Steketiden er lik for begge variantene.

Konklusjon: Jeg tapte! Å finne frem målebeger til vannet, bolle og visp, samt røre sammen Toro sin røre tok meg 3 minutter. Å lage pannekakene med stavmikser tok meg 4,5 minutter – halvannet minutt lenger. Men, jeg tok imidlertid knock-out seier på Toro-pannekakene når det gjaldt smak, så siden smak som kjent er viktigst når det gjelder mat og tidstapet var minimalt, så er jeg så freidig å tilkjenne meg selv seieren allikevel 😀

Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs.…

Jeg lar meg ofte provosere av produsenter som hele tiden skal hevde at deres produkter er mye raskere å lage og minst like godt som det man lager selv – det vet alle som har fulgt denne bloggen en stund. Jeg har tidligere sammenlignet hvor lang tid det tar å lage chili con carne vs.…