Hjemmelagd pasta – del

Det er mange som har veldig høy terskel for å lage sin egen pasta. Det er vel først og fremst pga. av fordommer og at det ikke akkurat er barnelærdom her i Norge. Det er imidlertid veldig enkelt – det tar under 2 minutter med en kjøkkenmaskin og smaker aldeles nydelig. En rask favoritt hjemme hos oss er fettucine med pesto og kylling – men det skal vi komme tilbake til…

Det er en veldig enkel regel for å beregne mengde: Du trenger 100 g mel pr. person og 1 egg pr. 100 gram mel og 1/5 ts salt pr. 100 gram mel. Olje er valgfritt, men hvis du vil bruke det (blir litt smidigere å jobbe med) så bruker du 1/2 ts pr. egg. En oppskrift til tre personer ser altså slik ut:

  • 300 g mel (hvetemel eller tipo «00» durum-hvete)
  • 3 egg
  • 3/5 ts salt
  • 1,5 ts olivenolje

Nå tar du rett og slett alle ingrediensene oppi en kjøkkenmaskin…

… og kjører på i full hastighet i ca. et minutt til den samler seg. Det ser sånn ut:

Så er det bare å ta det ut av maskinen, legge det på benken og kna det sammen i ca. 15 sekunder. Så tar du det i clingfilm og lar det stå i kjøleskapet i minst 1/2 time, eller over natten slik at den er klar til bruk når du kommer hjem fra jobb.

Etter å ha hatt den i kjøleskapet kan du rulle den ut med en kjevle eller en egen pasta-maskin og kutte den i lange strimler for å få fettucine. Når du skal koke den holder det å koke den i ca. 3 minutt i fosskokende vann. Når det gjelder selve vannmengden o. l. gjelder den såkalte 10-100-1000-regelen. 10 g salt på 100 gram pasta i 1 liter (1000 g) vann. I vårt oppskrift-eksempel skal du altså koke pastaen i 3 liter vann med 30 gram salt.

Pasta-skolen kommer tilbake med mer – i mellomtiden kan du bruke denne pastaen til din favoritt-pasta 🙂

Enjoy!

Ps. Jeg anbefaler denne lenken hvis du vil lære mer om forskjellige typer pasta-former: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pasta

Det er mange som har veldig høy terskel for å lage sin egen pasta. Det er vel først og fremst pga. av fordommer og at det ikke akkurat er barnelærdom her i Norge. Det er imidlertid veldig enkelt – det tar under 2 minutter med en kjøkkenmaskin og smaker aldeles nydelig. En rask favoritt hjemme…

Det er mange som har veldig høy terskel for å lage sin egen pasta. Det er vel først og fremst pga. av fordommer og at det ikke akkurat er barnelærdom her i Norge. Det er imidlertid veldig enkelt – det tar under 2 minutter med en kjøkkenmaskin og smaker aldeles nydelig. En rask favoritt hjemme…