Sjokoladetøfler, jeg mener trøfler

De syv sorter lages det ikke mye av her hjemme når det nærmer seg jul, det får andre ta seg av. Jeg lager derimot gelé, fylt konfekt og sjokoladetrøfler. Sjokoladetrøfler må være noe av den enkleste søtsaker det er mulig å lage, det krever bare at du er i stand til å koke opp fløte og smør og at du kan røre inn sjokoladen.

Ingredienser:

  • 600 g mørk sjokolade, finhakket
  • 250 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 100 g kakao til strøing

Utstyr:

  • Skjærebrett
  • Kniv
  • Vekt
  • Gryte
  • Form
  • Bakepapir

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp kremfløte og smør på middels sterk varme til smøret er smeltet.
  2. Hell smør/fløte-blandingen over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen er smeltet og du har en jevn røre.
  3. Hell blandingen i en egnet form som er dekket med bakepapir og la det stå i kjøleskapet natten over.
  4. Neste dag tar du blandingen ut av formen for skjærer massen, som nå har stivnet, til firkanter på ca. 2*2 cm.
  5. Vend i kakao og oppbevar i kjøleskapet frem til de skal brukes.

Dette er å betrakte som en grunnoppskrift på sjokoladetrøfler, du kan også smakssette dem med nesten hva som helst. Her er noen eksempler, mengden må du finne ut av selv etter smak:

  • Sitrusskall (sitron, appelsin, lime).
  • Likører
  • Bringebærepuré

Du blander da inn de forskjellige smakstilsetningene før du setter blandingen i kjøleskapet over natta 😉

Man skal ikke være redd for å bli litt skitten når man lager trøfler…

De syv sorter lages det ikke mye av her hjemme når det nærmer seg jul, det får andre ta seg av. Jeg lager derimot gelé, fylt konfekt og sjokoladetrøfler. Sjokoladetrøfler må være noe av den enkleste søtsaker det er mulig å lage, det krever bare at du er i stand til å koke opp fløte…

De syv sorter lages det ikke mye av her hjemme når det nærmer seg jul, det får andre ta seg av. Jeg lager derimot gelé, fylt konfekt og sjokoladetrøfler. Sjokoladetrøfler må være noe av den enkleste søtsaker det er mulig å lage, det krever bare at du er i stand til å koke opp fløte…