Sjokolade-pynt

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over, og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du bare vil smelte den som vanlig over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Jeg anbefaler å temperere, men det går også hvis du ikke gjør det.

Først tar du frem noe bobleplast som man kan kjøpe på de fleste postkontor eller bokhandler.

Så smelter/tempererer du hvit sjokolade og fordeler det tilfeldig utover:

Så tar du på mørk sjokolade:

Så fordeler du det utover med en palettkniv:

Så begynner det å se slik ut:

Så lar du det tørke og stivne, enten på kjøkkenbenken i noen timer eller i kjøleskapet i ca. 20 minutter. Brekk det opp i biter, og så kan du bare pynte som du vil:

Enjoy!

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over, og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du…

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over, og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du…