Gløgg á la Hobbykokken

Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på lista over utførte eksperimenter – alle med gode resultater til slutt. Sistemann ut på lista er juleklassikeren Gløgg, og etter litt prøving og feiling vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere.

Ingredienser:

  • 1 liter rødvin
  • 2 dl solbærsaft (ferdig blandet)
  • 2 hele nellikspiker
  • 5 hele pepperkorn
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 kanelstenger
  • 3 ts appelsinskall
  • 150 brunt sukker

Valgfritt tilbehør:

  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og varm opp på svak til middels sterk varme til sukkeret er oppløst og det begynner å ryke – da er gløggen et sted mellom 70-75 grader. Du kan enten sile fra krydderet eller la det være oppi – jeg lar det være oppi.
  2. Som et alkoholfritt alternativ kan du bruke litt sterk husholdningssaft, det har jeg prøvd og uten å få klager 🙂

Enjoy!

Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på…

Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på…