Gløgg á la Hobbykokken
- by Joanne Lewis
- 0
Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på lista over utførte eksperimenter – alle med gode resultater til slutt. Sistemann ut på lista er juleklassikeren Gløgg, og etter litt prøving og feiling vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere.
Ingredienser:
- 1 liter rødvin
- 2 dl solbærsaft (ferdig blandet)
- 2 hele nellikspiker
- 5 hele pepperkorn
- 1/2 vaniljestang
- 2 kanelstenger
- 3 ts appelsinskall
- 150 brunt sukker
Valgfritt tilbehør:
- 1 dl hakkede mandler
- 1 dl rosiner
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og varm opp på svak til middels sterk varme til sukkeret er oppløst og det begynner å ryke – da er gløggen et sted mellom 70-75 grader. Du kan enten sile fra krydderet eller la det være oppi – jeg lar det være oppi.
- Som et alkoholfritt alternativ kan du bruke litt sterk husholdningssaft, det har jeg prøvd og uten å få klager 🙂
Enjoy!
Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på…
Lenge før jeg begynte med denne bloggen hadde jeg mange forskjellige prosjekter for å finne ut hva som smakte best av ting som kan kunne kjøpe ferdiglagd i butikken og hva man kunne lage selv. Pastasaus var først ut og ketchup fulgte snart etter. Tacokrydder, karri-blandinger, salsa, majones, leverpostei og Troika (sjokoladen) står også på…